ثبت موسسه خیریه

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 1.00 (تعداد رای 1)

فرهنگ کمک و یاری دادن به مظلومان و محرومان و کسانی که توانایی لازم را برای داشتن یک زندگی معمول را ندارند همیشه مورد پسند بوده و همواره توسط بزرگان و علما و حتی خود خداوند مورد تاکید قرار گرفته است. این فرهنگ در هر کشوری با نامی خوانده می شود ولی هیچ فرقی نمی کند که فرد با چه دین و فرهنگی اقدام به کاری خیر و بشر دوستانه می کند و این موضوع همیشه  مورد توجه اقشار مختلف جامعه  بوده و از آن به نیکی و بزرگی یاد می کنند.

اما حقیقت این است که همه افراد نیاز مند و محروم برای نیاز خود ابراز ناتوانی نمی کنند و شاید بیشتر افرادی که به کمک افراد خیر نیاز دارند حتی شناسایی هم نشوند . به همین دلیل خوشبختانه مردمانی هستند که با دید کمک بهتر به این افراد با دی باز تر و تصمیم صحیح تر به دنبال راهکار های مناسب بوده و با ایجاد تشکیلاتی حقوقی به صورت کاملا قانونی و با استفاده از روش ها و تکنیک های متناسب با این موضوع افراد نیازمند واقعی را شناسایی می کنند و به آنها از طرق صحیح یاری می رسانند .

اما چگونه می توان تشکیلات و شرکتی راه اندازی کرد تا بتوان با این دیدگاه فعالیت نمود . با توجه به اینکه اشخاص حقیقی و حقوقی که به کار های نیک مبادرت می کنند معمولا به دنبال شهرت و یا منافعی نیستند و اصلا دیدگاه مادی به این موضوع ندارند بهترین حالت برای ثبت این تشکیلات ثبت یک موسسه غیر تجاری می باشد .

موسسات غیر تجاری به دو نوع عمده تقسیم می شوند که برخی از آنها هر چند فعالیت تجاری ندارند ولی منافعی را برای موسسین خود دارند و قاعدتا نمی توان در این قالب موسسه را ثبت کرد اما موسساتی هم هستند که علی رغم نداشتن فعالت تجاری و درآمد و منافعی برای موسسین شخصیت حقوقی و قانونی خود را دارند و کاملا رسمی و تعریف شده هستند . این موسسات با نام موسسات غیر تجاری غیر انتفاعی شناخته می شوند .

موسسات غیر تجاری غیر انتفاعی  تنها اهداف خیر خواهانه و دوستانه و مردمی  را دنبال می کنند و هدف از راه اندازی آنها کمک و یاری به قشر خاص و یا عمده مردم در موضوعی مشخص می باشد . این موسسات به هیچ عنوان فعالیت تجاری ندارند و سود و منفعتی چه مالی و چه غیر مالی را برای موسسین خود ندارند .

در واقع موسسین موسسات غیر تجاری غیر انتفاعی همه هم و غم خود را معطوف به همیاری نیازمندان می کنند و هر گونه احتیاجی که این افراد دارند را مورد هدف خود قرار می دهند . موسسین این موسسات دیدگاهی خدایی دارند و به تنها با هدف همین موضوع یعنی کمک به نیازمندان اقدام به تاسیس موسسه خیریه می کنند .

موسسات غیر تجاری غیر انتفاعی را همه افراد صاحب صلاحیت می توانند ثبت کنند . برای ثبت این موسسات نیازی به مدارک تحصیلی مرتبط و یا  دانش مرتبط نمی باشد . البت هباید این موضوع را نیروی انتظامی محل شما با صدور مجوزی تائید نماید . این موسسات سرمایه اولیه مشخصی برای راه اندازی نیاز ندارند و می توانند با هر میزان سرمایه به ثبت برسند .

نکته قابل توجه در خصوص موسسات خیریه و عام المنفعه این است که این موسسات  می توانند بر خلاف همه انواع شرکت ها سرمایه خود را از طریق کمک ها و راه های قانونی سایر شرکت ها ، ارگان ها ، مردم و … فراهم نموده و این سرمایه را در راستای ارتقا اهداف خود به کار گیرند . موسسات خیریه اغلب با اقبال و توجه سایر نهاد ها و موسسات دیگر روبه رو هستند و این موسسات و ارگان ها در راستای اهداف خیر خود با مشارکت با این موسسات خیال آسوده تر و راه راحت تری هم دارند .

موسسه غیر تجاری غیر انتفاعی تنها با مشارکت دو نفر قابل ثبت می باشد  و فرآیند ثبتی آن با توجه به موسسات حقوقی صاحب نامی مانند موسسه حقوقی ثبت شرکت و ثبت برند نوبل کار چندان سخت و مشکلی نیست .

محدوده و موضوع فعالیت موسسات خیریه بسیار وسیع است . این موسسات برای کمک به نیازمندان مختلف مانند افراد بی بضاعت ، کودکان بی پدر مادر ، بی خانمان ها ، معلولین و جانبازان ، افراد نا توان و یا کم توان ذهنی ، سالمندان بدون پشتوانه ، بی خانمان ها  و … تشکیل می شوند و همه این فعالیت های نام برده شده در قالب موسسات خیریه مختلف با موضوع متمرکز و یا موسسات خیریه با موضوعات باز شکل می گیرند . در واقع در اساسنامه این موسسات کمک و یاری به محرومان و نیازمندان دیده می شود ولی تمرکز فعالیت آنها می تواند بر روی قشر خاص و یا عمده نیازمندان در هر طبقه باشد .

برای ثبت موسسه خیریه باید پس از تهیه مدارک و مستندات لازم توسط موسسین تقاضانامه ثبت موسسه به اداره ثبت شرکت ها ارسال شود و پس از بررسی شرایط اولیه و با تایید این اداره باید نامی برای موسسه انتخاب شود . در نام این موسسات حتما باید موسسه غیر تجاری غیر انتفاعی دیده شود  و قبل و یا بعد از عنوان اصلی موسسه در سر درب موسسه و سشایر اسناد و مدارک حقوقی ان لحاظ شود .

موسسات خیریه مطابق با سایر موسسات و شرکت های تجاری باید  قانونا به ثبت برسند و برای داشتن فعالیت قانونی و مورد تایید باید اقدام به تشکیل پرونده دارایی و دریافت کد اقتصادی نموده و سپس دفاتر پلمپ خود را از اداره مالیاتی شهر خود دریافت نموده و هر ساله در سال مالی تعیین شده به اداه دارایی و مالیاتی ارائه نمایند .

این موسسات در صورت اثبات و مشخص شدن نوع فعالیت آنها هر چند باید دفاتر پلمپ را تکمیل و به اداره دارایی برای برآورد مالیات ارائه نمایند ولی از پرداخت مالیات معاف می باشند .

چنانچه فردی هستید که خواهان کمک به همنوعان خود می باشید و تفکرات خوبی در سر دارید بهتر است قبل از تصمیم نهایی با کارشناسان و وکلای ثبت شرکت و ثبت برند نوبل تماس بگیرید و موسسه خیریه خود را با شرایط قانونی به ثبت برسانید .

اقدامات انسان دوستانه و خداپسندانه در قالب موسسات خیریه تنها مختص ایران نیست و حتی با توسعه این موسسات می توان به فعالیت های خیرخواهانه برای سایر کشور ها هم مبادرت نمود .

ثبت شرکت نوبل در شبکه های اجتماعی

با ما همرا باشید در

ثبت شرکت نوبل در شبکه های اجتماعی

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید