اخذ رتبه شرکت

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (تعداد رای 2)

به لحاظ تقسیم بندی معاونت فنی و عمران استانداری  دو دسته شرکت وجود دارند . یک دسته شرکت های پیمانکاری می باشند و دسته دیگر جزء شرکت های مشاوره ای محسوب می شوند . شرکت های پیمانکاری به چنج کرید یا رتبه طبق بندی می شوند که به ترتیب بهترین رتبه یا همان 1 متعلق به بهترین شرکت ها و پائین ترین گرید مربوط به شرکت های با گرید 5 می باشد . همچنین شرکت های مشاوره ای نیز به سه دسته تقسیم می شوند که بالاترین و بهترین ها رتبه یک و پائین ترین ها رتبه 3 را میگیرند . هر چه تعداد نیروی فنی و مهندی در اعضاء هیئت مدیره شرکت های پیمانکاری بیشتر باشد این شرکت رتبه بالاتری را  به خود اختصاص خواهد داد و معیار اصلی سنجش توانایی شرکت های پیمانکاری همین می باشد ولی در خصوص شرکت های مشاوره ای علاوه بر نیرو های فنی و مهندسی و کار بلد به زیر ساخت های فنی  و نرم افزاری و سخت افزاری آنها نیز توجه ویژه می شود و معیار سنجش شرکت های مشاوره ای تنها نیرو های فنی و کار آمد و مهندسی نیست .
به منظور ارتقاء جایگاه و افزایش رتبه شرکت های پیمانکاری باید مبلغ ریالی 15 سال اخیر شرکت با کارشناسی نیروهای فنی و مهندسی شرکت برآرود شده و در صورتیکه امتیاز لازم توسط شرکت برآورد گردد و اظهارنامه تهیه شده نیز شرایط لازم را داشته باشد برای افزایش رتبه از 5 به 4 و به همین صورت تا 1 درخواست داده می شود . برای شرکت های مشاوره ای نیز ملاک افزایش رتبه از 3 به 2 و از 2 به 1 مبلغ ریالی پروژه های 15 سال اخیر ، بهبود امکانات و تجهیزات فنی ، سخت افزاری و نرم افزاری ، توان و عملکرد نیروهای فنی  ومهندسی و تعداد آنها ،و اظهار نامه مالیاتی مناسب می باشد . 
معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری با هدف تعیین معیاری برای تشخیص صلاحیت شرکت ها اقدام به رتبه بندی شرکت ها و اعتبار دهی به آنها در راستای بهبود و تضمین کیفیت و کمیت شرکت های برتر  و ارائه خدمات مناسب تر و در هیمن راستا رعایت حقوق بهره وران از این شرکت ها نمود . این رتبه بندی شامل شرکت های پیمانکاری ، مشاوره ای ، انفورماتیک ، انبوه سازان و EPC می شود . همپنین این معاونت شرکت ها را در 11 گروه مجزا رتبه بندی نموده است که عبارتند از :
1- ساختمان    2- راه و ترابری     3- صنعت و معدن     4- تاسیسات و تجهیزات     5- آب         6- کشاورزی
7- مرمت آثار باستانی       8- کاوش های زمینی     9- ارتباطات    10- نفت و گاز     11- نیرو 
سوابق اجرایی و تخصص نیروهای شرکت های پیمانکاری برای بهبود رتبه آنها حائز اهمیت فراوان می باشد و وجود زیر ساخت ها ، سوابق کاری و مالی و نیروی توانمند و متخصص نیز برای بالا بردن رتبه شرکت های مشاوره ای اهمیت بسزایی دارد . هر چند تشکیل پرونده و بالا رفتن رتبه برای شرکت های مشاوره ای سختی ها و جزئیات بیشتری داشته و نیازمند فعالیت تخصصی بیشتری می باشد . 
اهمیت داشتن رتبه و بخصوص دریافت رتبه های بالاتر تا جایی است که ارگان های دولتی اجازه عقد قرارداد با شرکت های پیمانکار و مشاوره ای را که دارای رتبه نمی باشند را ندارند .همچنین در شرایط فعلی اکثر سرمایه گذاران به دنبال شرکت هایی با توان بالا برای انجام پروژه های خود می گردند که داشتن رتبه اولین قدم برای اثبات توانایی های شرکت می باشد . از سویی دیگر به منظور شرکت در مناقصه ها باید شرکت های پیمانکاری باید گواهینامه صلاحیت پیمانکاری را دریافت کرده باشند که پیش نیاز آن اخذ رتبه برای شرکت می باشد و رتبه بندی شرکت ها بخصوص در صنایع و خدمات همانند و یکسو می تواند نقاط ضعف و قوت آنها را بهتر مشخص نموده و راهکاری های بهبود بیشتری برای آنها نمایان سازد .

ثبت نام تشخیص صلاحیت شرکت های پیمانکاری
برای دریافت اطلاعات پایه و رشته ابتدا باید کلیه آیین نامه ها و دستورالعمل های معاونت راهبردی تهیه و مطالعه شود . سپس با مراجعه به سایت ساجات مدارک مورد درخواست اعلام شده آماده و در همان سایت و قسمت مربوطه اطلاعات اولیه ثبت شده و در واقع ثبت نام اولیه صورت می پذیرد و گذر واژه و کد رهگیری دریافت می گردد . پس از بررسی و تایید معاونت راهبردی گذر واژه  دوم و شناسه ثبت نام برای شرکت تعریف و به او اعلام می شود . در این مرحله باید تمامی اطلاعات شرکت با توجه به پایه و رشته کاری درج و مدارک مورد نیاز الصاق گردد . پس از تکمیل اطلاعات و الصاق تمامی مدارک مورد نیاز پرونده بسته و جهت بررسی و نظر نهایی به  سازمان مربوطه ارسال می شود . سازمان مربوطه با دریافت پرونده شروع به بررسی آن نموده و در صورتی تایید  برای استانداری شهر مربوطه پرونده الکترونیکی ارسال خواهد شد. در صورتیکه مدارک نیاز به اصلاح داشته باشد قبل از ارسال به استانداری مراتب از طریق همان سایت و یا بصورت حضوری برای متقاضی اعلام و نواقص مرتفع خواهد شد. استانداری با فراخوان فرد متقاضی تمامی مدارک فیزیکی را دریافت و برای شرکت کارتکسی صادر خواهد کرد . البته تمامی مراحل فوق از طریق انجمن نیز قابل پیگیری  وانجام می باشد .

مدارک لازم جهت اخذ رتبه 1 تا 4 پیمانکار:

کپی برابر اصل مدارک شرکت:

  1. تهیه سر برگ شرکت در هر نسخه
  2. تصاویر کلیه ی موافقتنامه ها
  3. کپی اخرین صورتجلسه مربوط به تغییر سهام
  4. اظهار نامه مالیاتی شرکت مربوط به اخرین سال مالی قبل از تشکیل پرونده که به تایید و مهر سر ممیز مالیاتی رسیده باشد

مدارک لازم جهت اخذ رتبه شرکت های مشاوره:

  1. اخریت صورتجلسه سهامداران
  2. اصل پیرینت گوتهی تامین اجتماعی
  3. اصل گواهینامه ی رتبه بندی در صورت دارار بودن رتبه قبلی
  4. کپی برابر اصل کلیه روزنامه های رسمی و اوراق ثبتی که شامل : اساسنامه از طریق سازمان ثبت شرکت ها و شرکتنامه و تقاضا نامه

اخذ جواز تاسیس

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (تعداد رای 1)

تمامی افراد حقیقی وحقوقی که در صدد راه اندازی یک واحد تولیدی می باشند باید در ابتدا اقدام به تهیه مجوز این واحد تولیدی تحت عنوان جواز تاسیس نمود . این جواز به دو صورت حقیقی و حقوقی صادر می شود . برای این منظور چنانچه متقاضی راه اندازی واحد تولیدی یک شرکت باشد  جواز بصورت حقوقی و در صورتیکه متقاضی فردی حقیقی باشد جواز بصورت حقیقی صادر خواهد شد . جواز تاسیس غالباً برای خارج از محدوده شهر ها و در مناطق صنعتی صادر می شود و اعتبار یکساله دارد .

به منظور دریافت جواز تاسیس مدارک زیر باید برای افراد حقیقی ارائه شود :
– ثبت نام و تکمیل مدارک اولیه
– کپی شناسنامه و کارت ملی افراد حقیقی
– ابطال تمبر با پرداخت 100000 ریال به دبیرخانه 
– تهیه طرح توجیهی راه اندازی واحد تولیدی با تایید یک شرکت مشاوره ای ذی صلاح
– تکمیل فرم درخواست صدور جواز تاسیس
– تهیه نقشه جا نمایی ، چیدمان و ساخت و ساز مطابق با طرح آماده شده  
برای جواز تاسیس افراد حقوقی باید مدارک زیر تسلیم شود :
* کپی کلیه مدارک شرکت ، کپی شناسنامه و کارت ملی اعضاء هیئت مدیره
* تصویر آگهی تاسیس و کپی آخرین تغییرات 
* نقشه های محل اجرای طرح با درج مختصات کامل جغرافیایی
* ارائه اصل مدارک به سازمان که در این خصوص باید شرکت اقدام به تهیه یک نسخه کامل از مدارک برای خود شرکت بنماید .

اخذ ISO

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (تعداد رای 1)

سازمان جهانی ISO  در سال 1926 با عضویت 25 کشور فعالیت خود را آغاز کرد. کلمه یا واژه ISO  مخفف عبارت international organization for standardization  به معنی سازمان بین المللی استاندارد سازی می باشد. مقر اصلی این سازمان در کشور سوئیس و شهر ژنو می باشد. هدف از راه اندازی این سازمان تدوین و یکپارچه کردن استاندارد در سطح بین المللی ، کمک و ایجاد تسهیلات تجارت بین المللی ، کمک به تولید کنندگان و سازمان های خدماتی و ارائه دیدگاه مناسب به مصرف کننده و همچنین توسعه همکاری بین المللی در زمینه های علمی ، تکنولوژی و اقتصادی  و.. می باشد. 
هم اکنون این سازمان با عضویت 132 کشور به فعالیت خود ادامه می دهد و در مسیر خود با اصلاح زیر ساخت های استاندارد در تلاش برای استاندارد سازی تمامی زیر ساخت ها  و زمینه های اقتصادی در فرهنگ اجرای صحیح و مناسب کار بر طبق یکسری ضوابط و معیار های بین المللی می باشد . موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران نیز در عضویت این سازمان به عنوان یکی از اعضاء اصلی فعالیت دارد. این سازمان تاکنون 11950 استاندارد  با کمک 2856 کمیته و زیر کمیته و بالغ بر سی هزار کارشناس تدوین و انتشار داده است . 
استاندارد های ایزو در زمینه های مختلف تدوین و منتشر می شوند . از مهم ترین این استاندارد ها ، می توان به استاندارد های مدیریت کیفیت ، مدیریت زیست محیطی ، صلاحیت آزمایشگاه ها ، سیستم مدیریت و ایمنی و بهداشت شغلی و … را می توان نام برد . 
این استاندارد ها به مشتریان و سازمان های دیگر کمک می کند تا  با مقایسه کارکرد شرکت ها و سازمان های دیگر در خصوص کیفیت محصولات ، میزان پیشرفت شرکت ها ، ممیزی ها و انطباق ها و همچنین کنترل عدم انطباق های خود و تلاش آنها برای جلب رضایت مشتریان به نتیجه گیری بهتر دست یافته و همواره بتوانند از بین تامین کنندگان خود بهترین را انتخاب نمایند.در واقع شرکت هایی به سمت در یافت این استاندارد ها حرکت می کنند که همواره از کیفیت محصولات خود و نحوه کنترل تمامی ورودی ها و خروجی ها ، نوع تولید و کنترل کیفیت و رضایت مشتریان خود اطمینان داشته و میخواهند این اطمینان را به جامعه جهانی نیز اثبات کنند. 
هر چند برای اخذ استاندارد های بین المللی ایزو وجود یکسری پارامتر ها در شرکت ها نیاز است ولی تمامی ارگان های دولتی و غیر دولتی ، حقیقی  و حقوقی چنانچه تمایل داشته باشند تا محصولات خود را به جامعه جهانی معرفی نمایند و در مسیر بهبود عملکرد خود گام بردارند می توانند با مشاورینی که در این زمینه تخصص لازم را داشته عقد قرار داد نمایند و به کمک آنها مسیر تعالی و پیشرفت خود را هموار سازند . در این خصوص همانگونه که قبلا اشاره شد توسط سازمان جهانی iso کتابچه های استانداردی تهیه و تدوین شده است که با ترجمه های مختلف در اختیار کشورهای عضو قرار می گیرد. 
رعایت مفاد این کتابچه ها و رسیدن به درصد مورد توافق استاندارد در واقع اولین گام حضور در این عرصه بوده و نگهداری و پیشرفت و و مهمتر از همه بهبود مستمر در فرآیند های تعریف شده شرکت باعث پیشرفت هر چه بیشتر شرکت ها خواهد شد که این موضوع با سابقه شرکت ها و نوع استاندارد های مربوطه آنها سنجیده می شود . 
استاندارد های ایزو و استاندارد های کیفیت مقوله های مجزا از همدیگر می باشند . استاندارد های ایزو یا همان تضمین کیفیت در واقع کیفیت یک سازمان یا شرکت را مورد بررسی قرار می دهند و به محصول تولیدی ارتباط مستقیم ندارند. یعنی کیفیت محصول را بررسی نمی کنند ولی عوامل تاثیر گذار بر کیفیت محصول را مورد سنجش و بررسی قرار می دهند این موارد مربوط به فرآیند های مختلف اجرایی سازمان مانند روش های اجرایی ، دستورالعمل ها ، نحوه کنترل و سرکشی ها ، شناسایی و رفع عدم انطباق ها با صدور اقدام های اصلاحی و اقدامات پیشگیرانه ، نوع نگرش مدیریت و … می باشند که در واقع رهنمودهای موثری برای مدیران ارشد و میانی سازمان ها و شرکت ها در خصوص همه ابعاد و فرآیند های سازمان برای رسیدن به حد مطلوب می باشد هر چند هیچ موقع از نظر استاندارد 100% وجود ندارد و همیشه مواردی برای بهبود وجود دارد .
طبقه بندی این استاندارد متفاوت بوده به شکلی که برخی از این استاندارد ها وجهه همگانی داشته و حتی به عنوان پیش نیاز برای سایر استاندارد ها شناخته می شوند و برخی بصورت اختصاصی تعریف شده اند . این استاندارد ها غالبا  دارای یک شماره سری می باشند که هر گاه این شماره ابتدای هر استانداردی آورده شد مشخص کننده خانواده این نوع استاندارد است .  از جمله این استاندارد ها می توان به موارد  زیر اشاره نمود :
1-سری استانداردهای 9000 مربوط به مدیریت کیفیت 
2- استاندارد های سری 14000 مربوط به مدیریت محیط زیست
و … 
ولی بسیاری از استاندارد های تعریف شده بصورت اختصاصی مربوط به صنایع و یا خدمات خاصی تعریف و تدوین شده اند . مانند موارد زیر :
1- haccp سیستم کنترل نقاط بحرانی در صنایع غذایی
2- hse استاندارد مربوط به بهداشت ، ایمنی و محیط زیست 
3- iso 22000 مدیریت ایمنی مواد غذایی
4- iso/ts16949 استاندارد مشخصات فنی در صنایع خودرو سازی و صنایع وابسته

پلمپ دفاتر

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (تعداد رای 1)

منظور از پلمپ دفاتر ، دفاتر قانونی است که سازمان امور مالیاتی برای صاحبان مشاغل اقتصادی اعم از حقیقی و حقوقی تهیه و در ابتدای سال مالی هر کدام از این اشخاص باید نسبت به دریافت و تکمیل آن بر اساس استاندارد ها و قوانین و مقررات مربوطه اقدام نمایند . این دفاتر برای ثبت کلیه هزینه ها اعم از خرید و فروش می باشد و تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی موظف می باشند پس از تشکیل پرونده مالیاتی و با ارائه اساسنامه شرکت که در آن سال مالی تعیین شده است دفاتر پلمپ خود را دریافت و تمامی ریز هزینه ها و درآمد ها خود را بصورت روزانه ، هفتگی ، ماهیانه و سالیانه در آن ثبت و در موعد تعیین شده برای محاسبه مالیات به اداره دارایی تحویل دهند . 
این دفاتر به سه دسته روزانه ، مشاغل و کل تقسیم بندی می شوند . تمامی صفحات این دفاتر دارای شماره ای می باشد که بصورت مسلسل  و دنباله دار بوده و ترتیب خاصی را دنبال می کنند .همچنین به منظور ردیابی و عدم از بین رفتن توالی آنها سازمان امور مالیاتی ترتیبی داده که بوسیله نواری این صفحات به همدیگر متصل شده و با مهر امور مالیاتی پلمپ شده است تا امکان کندن و از بین بردن هیچ کدام از صفحات نباشد و دلیل نام گذاری دفاتر پلمپ مالیاتی نیز همین می باشد . 
دفاتری که تمامی معاملات اعم از خرید و فروش به ترتیب وقوع در آن ثبت و نگهداری می شوند به دفاتر مشاغل معروف می باشند. این دفاتر هر چند جزء طبقه بندی دفاتر پلمپ محسوب می شوند ولی پلمپ نمی شوند . این دفاتر بوسیله خطوط ترسیم شده در آن فضاهایی را برای درج تاریخ ، شرح معامله ، قیمت  ، درآمد و … را دارا می باشند و اشتباه و خط خوردگی در آن چندان اهمیت ندارد هر چند باید خوانا و قابل استناد باشند .
دفاتری که بر حسب کد گذاری حساب ها و یا سرفصل بصورت روزانه و در پایان هر روز کاری کلیه ریز هزینه های خرید و فروش ، سود و زیان و … در آنها نوشته می شود را دفاتر روزنامه می نامند .این دفاتر پلمپ شده و باید در هنگام درج اطلاعات به خوبی دقت شود تا خط خوردگی ، غلط گیری و خط و خش و کثیفی در آن به جا گذاشته نشود . پس از پایان هر ماه اطلاعات این دفاتر به دقت به دفاتر کل انتقال داده می شود . 
اطلاعات دفاتر روزنامه در پایان هر هفته و یا هر ماه به دقت وارد دفاتر کل می شود . دفاتر کل در  واقع مرجع اصلی کلیه حساب ها و سود و زیان و خرید و فروش اشخاص حقیقی و حقوقی محسوب شده و به همراه دفاتر روزنامه و اظهار نامه ثبت در پایان سال مالی به اداره دارایی تحویل داده می شود تا کارشناسان این اداره نسبت به بررسی و تعیین وضعیت مالیاتی آنها اقدامات لازم را مبذول دارند . 
زمان دریافت دفاتر پلمپ مالیاتی بر اساس اساسنامه هر شرکت و زمان تعیین شده برای سال مالی می باشد . زمان توزیع این دفاتر همیشه قبل از شروع سال جدید می باشد و تمامی شرکت ها باید تا قبل از شروع سال جدید نسبت به درخواست و تهیه این دفاتر اقدام نموده و دفاتر خود را دریافت نمایند . تهیه و تکمیل این دفاتر برای کلیه صاحبین مشاغل امری ضروری بوده و باید پس از تهیه مطابق با دستورالعمل های اداره دارایی و سازمان امور مالیاتی این دفاتر تکمیل شوند . اهمیت تکمیل این دفاتر تا جایی است که حتی شرکت های غیر فعال نیز باید این دفاتر را تهیه و بدون پر کردن هر کدام از صفحه ها در سال مالی تعیین شده دفاتر خود را تحویل دهند . حال در صورتیکه دفاتر شرکت ها به موقع تحویل داده نشود مالیات انها علی الراس منظور خواهد شد. 
درج اطلاعات خلاف واقع و تلاش برای تحریف اطلاعات  طبق قانون تجارت و مالیاتی کشور تخلف محسوب شده و در صورت محرز شدن چنانچه فرد عضو اتاق بازرگانی باشد عضویت وی تعلیق و جرائم نقدی  و غیر نقدی زیادی برای این افراد در پی خواهد داشت و حتی در مواقعی می تواند تا 2 سال حبس برای صاحبان شرکت ها و مشاغل در پی داشته باشد.

جهت گرفتن پلمپ دفاتر این مدارک باید ارائه شود:

  1. کپی شناسنامه و کارت ملی مدیرعامل + مهر شرکت
  2. آگهی تأسیس شرکت در صورت تغییرات در نام یا محل شرکت، روزنامه آخرین تغییرات

ارزش افزوده

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (تعداد رای 1)

ارزش افزوده و اخذ آن 
مطابق با تعریف ارائه شده در قانون ارزش افزوده مابه التفاوت ارزش کالا و خدمات فروخته شده با ارزش کالا و خدمات خریداری شده می باشد و به مالیاتی که بصورت چند مرحله ای به ارزش اضافه  شده به کالاهای تولید شده و یا به خدمات تکمیلی که در مراحل مختلف تولید و توزیع انجام می شود ، تعلق می گیرد مالیات بر ارزش افزوده می گویند . این مالیات  مالیات عام بوده و به همه کالاها و خدمات در مراحل مختلف تعلق می گیرد مگر در مواردی که قانون آنها را استثناء و معاف از مالیات کرده است . 
پس در واقع ارزش ریالی افزایش یافته یک خدمت یا کالا به دلیل انجام فعالیت یا خدمتی بر روی آن ارزش افزوده کالا یا خدمت خوانده می شود . این فعالیت ها باعث بالا رفتن راندمان کاری، تسهیل در استفاده ، بهبود کیفیت و یا تغییر کاربری آن کالا و یا خدمت می شود و همین باعث بالا رفتن نرخ ریالی اولیه این کالا یا خدمت شده و در واقع دارای ارزش افزوده شده است .  در قانون برای این ارزش های افزوده مالیات مقرر شده است که این مالیات را باید خریدار کالا و یاخدمات به فروشنده و به همراه قیمت کالا پرداخت نماید. این مالیات را مالیات  بر ارزش افزوده می نامند .
ارزش افزوده معمولا به دو صورت بررسی و محاسبه می شود:
1- در روش اول ارزش کالاهای واسطه ای برای تولید یک کالا از ارزش تمام شده تولید آن کالا کم می شود.
2- در روش دوم بررسی و محاسبه مبالغ پرداختی به عوامل تولید یک کالا یا خدمت در نظر گرفته می شود.  
مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات است که برای فروش چند مرحله ای در نظر گرفته شده است تا خرید کالاها و خدمات واسطه ای شامل پرداخت مالیات نشوند و در واقع مالیات نهایی کالاهایی که برای فروش هستند را مصرف کننده نهایی پرداخت خواهد نمود . این مالیات بر اثر درصدی از ارزش افزوده که در هر مرحله تولید به آن تعلق گرفته محاسبه و توسط خریدار پرداخت خواهد شد . مالیات بر ارزش افزوده با انتقال مالیات پایه از درآمد به مصرف انگیزه های تولید و سرمایه گذاری را افزایش می دهد و از انتقال سرمایه از قسمت های تولیدی به قسمت های مصرف کننده و خدماتی جلوگیری کرده و به افزایش سرمایه تولید کنندگان کمک می کند .همچنین بدلیل گستردگی این نوع مالیات و افزایش روز افزون آن و کاربرد همه جانبه این مالیات در همه ابعاد اقتصادی  باعث افزایش درآمد مالیاتی کشور نیز می شود. 
 پس در نتیجه به تفاوت قیمت و یا ارزش کالا و خدمات فروخته شده با ارزش  و قیمت کالای خریداری شده ارزش افزوده  و به مالیاتی که به این ارزش افزوده تعلق می گیرد مالیات بر ارزش افزوده گفته می شود . مالیات بر ارزش افزوده برای حمایت از تولید کننده و درآمد های مالیاتی تعیین و مصوب شده است و رعایت قوانین و مقررات تببین شده برای تمامی فعالان اقتصادی الزامی است . 
در هر مرحله معامله کالا ، محصول و یا خدمت این مالیات محاسبه و باید توسط خریدار کلا پرداخت شود  و فروشنده موظف است طی روال مشخص که همان محاسبه مالیاتی دفاتر پلمپ او می باشد در زمان مشخص این مالیات ها را به دولت پرداخت نماید . فروشنده مالیات پرداخت شده را با قیمت محصول محاسبه و  از خریدار بعدی دریافت خواهد نمود و نهایتا قیمت تمام شده مالیات و محصول یا کالا نهایتا توسط مشتری آخر پرداخت می شود .  دولت هر ساله این میزان مالیات بر ارزش افزوده را پس از جمع بندی  و برآورد به تمامی صاحبین مشاغل اعلام می نماید. 
اینکه فروشنده مالیات کالا را پرداخت کرده و سپس از خریدار مبلغ پرداخت شده را به همراه قیمت کالا دریافت می نماید به این دلیل است که خود فروشنده به عنوان مصرف کننده در قانون تلقی نمی شود و در هنگام خرید کالا این پول را پرداخت کرده است ، پس در این شرایط فروشنده حق دارد  میزان مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شده را از کل مالیات بر ارزش افزوده های دریافت شده از مشتریانش کم کرده و ما به التفاوت را به حساب دولت واریز نماید. 
مالیات بر ارزش افزوده به کالاهای صادراتی تعلق نمی گیرد ولی در خصوص کالا های وارداتی بصورت تخمینی قیمت برآورده شده و مالیات آن دریافت می گردد .البته این موضوع برای بیشتر کشور های جهان مشترک بوده و تنها در خصوص برخی کالاهای وارداتی استثنائاتی در قوانین کشور ها منظور شده است . کالاهایی که وارد کشورها می شوند حتی اگر بوسیله مسافرین و گردشگران به ان کشور وارد شوند با تخمین قیمت شامل مالیات خواهند شد . البته برای صادرات و خروج کالا از کشور نیز این قانون بصورت معکوس مقرر شده است . یعنی چنانچه مسافرینی خارجی در کشوری خریدی انجام دهند و تقاضای برگه تفکیک بهای خرید را نمایند فروشنده موظف است این برگه را به خریدار تقدیم نماید تا مسافر در هنگام خروج از کشور به تایید گمرک رسانده و از طرق تعریف شده اضافه پول خود را که بابت مالیات بر ارزش افزوده پرداخت نموده را دریافت نماید . 
در مکان های پر  رفت  و آمد که معمولا مسافرین و گردشگران خارجی در انجا زیاد رفت و آمد دارند معمولا فروشگاه ها معاف از مالیات بر ارزش افزوده بر روی کالاهای خود می باشند  و باید بهای تمام شده کالا را بدون اضافه کردن مالیا ت به خریدار بفروشند . به عنوان مثال می توان به فرودگاه های و ترمینال های بین المللی ، هتل ها و مسافر خانه  و … اشاره نمود. البته در برخی مکان ها مانند یونسکو ، سازمان ملل ، فائو و …  با توجه به موقعیت آنها نیز فروشگا ها مالیا ت بر ارزش افزوده را از مشتران خود دریافت نمی کنند . 
تمامی عرضه کنندگان ، تولید کنندگان و فعالان در حوزه اقتصاد کشور موظف به محاسبه و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به دولت بوده و در محاسبات سالیانه خود و در بیلان های مالی خود نیز باید این موضوع را لحاظ نمایند . در صورت سرپیچی و عدم پرداخت مالیات و یا تلاش برای کتمان و جعل اسناد در راستای عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و یا دریافت اضافه وجه مالیاتی به عنوان مالیات بر ارزش افزوده از مشتری  و اثبات این موضوع برای سازمان امور مالیاتی و دارایی متخلف مجرم شناخته شده و طبق قانون با او برخورد خواهد شد .

ثبت شرکت نوبل در شبکه های اجتماعی

با ما همرا باشید در

ثبت شرکت نوبل در شبکه های اجتماعی

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید