مقاله ثبت شرکت

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (تعداد رای 1)

همه چیز در خصوص ثبت و راه اندازی یک شرکت

آیا تا به حال به فکر تاسیس و راه اندازی یک شرکت افتاده اید ؟ و یا اینکه خود را جایگاه صاحب یک شرکت با فعالیت مشخص و در آمد های بالا  متصور شده اید؟
بسیاری از ما با مشاهده موفقیت صاحبان شرکت و یا مدیران موفق برخی از شرکت ها به فکر تاسیس یک شرکت می افتیم و شاید گاها رسیدن به این هدف را دور از ذهن و یا بسیار ساده میپنداریم
قبل از همه این موارد این موضوع را مد نظر قرار می دهیم  که راه اندازی یک شرکت موفق نیازمند داشتن ایده ای مناسب و مورد نیاز جامعه و سپس داشتن پشتوانه ، سرمایه و انگیزه کافی می باشد . منظور از پشتوانه و سرمایه مناسب لزوماً سرمایه مالی زیاد و یا ملک و دارایی آنچنانی نیست ، چراکه بسیاری از این شرکت ها اتفاقا با سرمایه کم و تنها داشتن یک ایده مناسب کار خود را شروع کرده اند. یک پشتوانه خوب می تواند دوستی باشد تا در هنگام مشکلات شرکت بتواند  راهگشا باشد و سرمایه مناسب نیر می تواند همکاران ، ایده ، مسیر مشخص و مناسب و حتی یک طرح جامع عملیاتی با تجربه های قبلی را عنوان نمود. حال آیا تنها با داشتن یک ایده مناسب می توان اقدام به راه اندازی یک شرکت نمود ؟ خیر ؛ ایده خوب در واقع شرط لازم هست ولی شرط کافی نه. برای اینکه یک ایده تکمیل و آماده بهره برداری در غالب یک شرکت شود باید ابتدا خوب سنجیده شود و سپس بررسی شود که در چارچوب چه نوع شرکتی باید عملیاتی شود.
پس از انتخاب  ایده ، آنالیز و برآورد نقشه راه نوبت به انتخاب یک استراتژی اولیه قبل از اقدام برای ثبت شرکت می باشد . در این استراتژی اولیه باید هدف از راه اندازی شرکت ، چشم انداز ، طرح تجاری و یا طرح عملیاتی سازمان ، رقبا ، همکاران نقاط ضعف و قوت موجود ، فرصت ها و تهدید های  و … پیش بینی و راه کار های اولیه را برآورد نمود . هر چند با اطمینان نمی توان در خصوص هر کدام از موضوعات قبل از شروع کار برنامه ریزی کرد ولی داشتن این استراتژی بزرگترین نقطه قوت شما در ادامه راه خواهد بود.
حالا نوبت انتخاب نوع شرکتی است که باید عملیات مورد نظر در چارچوب آن انجام پذیرد. با توجه به تنوع شرکت ها و نحوه فعالیت آنها قبل از ادامه مطلب لازم است ابتدا به معرفی انواع شرکت و تفاوت آنها به اختصار پرداخته و تفاوت های آنها را بررسی کنیم تا  در انتخاب نوع شرکت دچار اشتباه نشویم.
– انواع شرکت ها
1- شرکت سهامی عام     2- شرکت سهامی خاص     3- شرکت با مسئولیت محدود      4- شرکت تضامنی
5- شرکت مختلط غیر سهامی        6- شرکت مختلط سهامی      7- شرکت نسبی       8- شرکت تعاونی

1- شرکت سهامی عام
شرکت سهامی عام به شرکتی با دامنه عملیاتی بازرگانی ( خواه فعالیت بازرگانی در این شرکت انجام بگیرد خواه نه ) اطلاق می گردد که عمده سهام این شرکت به مردم از طرق مختلف واگذار گردد ( 51 / به بالا ). این شرکت حداقل باید دارای 5 شریک با درصد سهام مشخص بوده و حداقل سرمایه برای راه اندازی آن 5 میلیون ریال می باشد . در ضمن عبارت  شرکت سهامی عام قبل یا بعد از عنوان شرکت باید آورده شود.
2- شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص شرکتی است با دامنه عملیاتی بازرگانی ( خواه عملیات بازرگانی در آن انجام پذیرید خواه نه ) که سهام آن بصورت کلی و با درصد مشخص باید توسط اعضاء تامین شود و حداقل سرمایه اولیه مورد نیاز برای ثبت این نوع شرکت 1 میلیون ریال می باشد.  تعداد سهام داران  حداقل باید 3 نفر بوده و عبارت شرکت سهامی خاص باید قبل و یا بعد از عنوان شرکت آورده شود.
تفاوت های شرکت های سهامی عام و خاص
الف : در شرکت سهامی عام حداکثر سهام (51 درصد به بالا ) به عموم مردم واگذار می شود ، در حالی که در شرکت سهامی خاص ، سهام شرکت تماماً توسط اعضاء تامین می شود.
ب : برای تامین سرمایه شرکت  در شرکت های سهامی عام باید پذیرع نویسی صورت پذیرد در صورتیکه شرکت های سهامی خاص اجازه مراجعه به عموم را ندارند .
پ: نقل و انتقال سهام در شرکت های سهامی خاص مشروط به توافق صاحبان سهام می باشد در حالی که در شرکت های سهامی عام نقل و انتقال سهام آزاد بوده و نیاز به اجازه سهامداران نیست.
ت : فقط سهام شرکت های عام در بورس قابل عرضه می باشد.
چ:مدیران و سهامدارن در شرکت سهامی عام حداقل 5 نفر و در شرکت سهامی خاص حداقل باید 3 نفر باشند.
خ: برای شرکت های سهامی عام عبارت سهامی عام و برای شرکت های سهامی خاص عبارت سهامی خاص باید قبل و یا بعد از عنوان شرکت آورده شود.

ثبت شرکت نوبل در شبکه های اجتماعی

با ما همرا باشید در

ثبت شرکت نوبل در شبکه های اجتماعی

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید