خصوصیات ثبت شرکت

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 0.00 (تعداد رای 0)

وقتی سخن از ثبت شرکت به میان می اید بی گمان اولین تفکری که به ذهن ها خطور می کند خصوصیات هر یک از شرکت ها می باشد. هر شرکت تعریف شده در قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران دارای خصوصیت ها و شرایط خاص خودش می باشد. از این رو شناخت این خصوصیت ها می تواند در تعیین  قالب شرکت و فرآیند حقوقی شما نقش بسزایی داشته باشد.

اما در این مطلب قصد ما تعیین خصوصیت های یک یک از انواع شرکت ها می باشد که پیشنهاد می کنیم اگر به دنبال ثبت شرکت و تاسیس یک شخصیت حقوقی هستید تا پایان ما را همراهی بکنید.

  • شرکت سهامی عام

خصوصیت این شرکت ها بزرگی و عظمت فعالیت در انها می باشد. شما با ثبت یک شرکت سهامی عام به راحتی می توانید سرمایه مورد نیاز فعالیت مورد نظر خود را با فروش سهام به مردم تادیه نمایید. تنها شرکتی است که می تواند در بورس وارد شده و در ان اقدام به فروش و عرضه سهام بکند. هر  فرد در شرکت سهامی عام دارای تعدادی سهام مشخص است که این سهام هم زمان با افت و خیز و فراز و نشیب شرکت کم و زیاد شده و اغلب با سود دهی خوبی همراه است.

 هر کدام از افراد به میزان اورده خود در شرکت چه بصورت نقدی و چه غیر نقدی میزانی از این سهام را دریافت می کنند و به همین دلیل میزان مشارکت و سهم انها از شرکت دقیقا مشخص است. همین میزان تعیین کننده سود و زیان هر یک از سهامداران در شرکت می باشد.

اغلب افرادی که به دنبال راه اندازی شرکت هایی با دیدگاه ملی و بین المللی و یا شرکت هایی با حجم فعالیت بالا هستند باید شرکت خود را سهامی عام ثبت نمایند.  معمولا تامین سرمایه اسان ، نقل و انتقال سهام بدون دخالت و نیاز به اجازه دیگران ، میزان مسئولیت تنها به اندازه سهام ، رشد شرکت و  سود دهی بالا ، اعتبار و شخصیت حقوقی بالا و .. در این نوع از شرکت در انتظار شما است.

اما از طرفی مسئولیت این شرکت ها برای مدیران و موسسین بالا و هماهنگی امور مشکل است. هر دو سال باید مدیران و بازرسین مشخص و تمامی تغییرات شرکت باید با نظر اداره ثبت شرکت ها و کلیه سهامدارن در غالب مجمع عمومی فوق العاده باشد.

  • شرکت سهامی خاص

شرکت های سهامی خاص محدود به سرمایه شرکا خود و سهامداران خود هستند و تصمیم گیری در این نوع شرکت های سهامی نسبت به سهامی عام راحت تر است. فعالیت در این نوع شرکت های تخصصی تر و جزئی تر است و برنامه ها و اهداف کوتاه مدت تر هستند. مسئولیت تمامی سهامداران به اندازه مبلغ اسمی سهام انها است و نیازی نیست از جیب خود چیزی برای جبران مافات شرکت پرداخت نمایند.

از دیگر خصوصیات شرکت های سهامی خاص کم بودن میزان سرمایه مورد نیاز برای تاسیس این شرکت ها و همچنین شرایط اسان برای انجام تغییرات در شرکت می باشد.

اما در شرکت های سهامی خاص برای انتقال سهام باید مجمع عمومی فوق العاده تصمیم بگیرد و هر فرد به تنهایی اجازه انتقال سهام ندارد. مدیران باید هر دو سال تجدید شوند و  انتخاب بازرس نیز الزامی است.

  • شرکت های با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود خصوصیات و حسن های زیادی دارد. این نوع شرکت به سرعت در حال محبوب شدن است. اولا تنها با دو نفر قابل ثبت است و دوما نیازی به تادیه و سپرده گذاری سرمایه در همان ابتدای کار نیست. نقش شرکا در شرکت دیده می شود و شرکت هم از سرمایه و هم از شخصیت شرکا اعتبار می گیرد. مشکلات و قوانین این شرکت ها زیاد نیست و تمامی بند های اساسنامه باید بین شرکا توافق شود.

خصوصیت دیگر شرکت های با مسئولیت محدود این است که نیازی به تجدید مدیر در دوره های مشخص نیست و هر فرد می تواند با توافق شرکا در شرکت مدیریت و مسئولیت داشته باشد. اعتبار این شرکت ها به اندازه سایر شرکت ها بوده و مسئولیت شرکا تنها به اندازه اورده نقدی و یا غیر نقدی انها است و مسئولیت بسیار کمی در قبال مشکلات و بدهی های شرکت دارند.

اما در این نوع شرکت ها هم باید برای انتقال سهم الشرکه موافقت همه شرکا دریافت شود . اعتماد بین شرکا باید بالا باشد و شرایط سود و زیان شرکت باید توافق شود.

  • شرکت تضامنی

شرکت تضامنی منحصر به افراد شناخته شده در حوزه های مختلف دارد. افراد معتبری که برای تامین سرمایه خود و داشتن شخصیت حقوقی با هم شراکت می کنند. در این شرکت ها تنها شخصیت افراد مهم است و نیازی به تادیه و سپرده کردن سرمایه نیست. اعتبار بالایی دارد و همه امورات بین خود شرکا تصمیم گیری و توافق می شود.

از جهتی اما شرکت تضامنی مسئولیت بالایی دارد چراکه هر شریک در شرکت مسئولیت تضامنی دارد و باید ضمانت همه فعالیت های شرکت را انجام دهد.  شرکت های تضامنی سرمایه مشخصی ندارند و باید بین خود شرکا توافق شود.

  • شرکت مختلط سهامی

شرکت های مختلط سهامی به درد افرادی می خورد که به خوبی در رشته خود شناخته شده هستند ولی می خواهند برای فعالیت خود اقدامات بزرگتر و با سرمایه و اعتبار بیشتری انجام دهند و ترجیح می دهند شرکا انها سهامدار باشند . خصوصیت این شرکت ها این است که اولا شریک یا شرکا ضامن مسئولیت شرکت را عهده دار هستند و هر فرد سهامدار تنها به اندازه سهام خود در شرکت مسئول است. دوما معمولا شرکا ضامن انقدر شناخته شده و محبوب هستند که اینده شرکت تقریبا روشن باشد. اعتبار لازم را دارند و نسبت به سود دهی شرکت اطمینان بیشتری دارند.  سهامداران می توانند فعالیت های شرکت را در قالب بازرس بررسی کنند و شرکا ضامن هم می توانند اختیارات خود را در شرکت داشته باشند.

از جهتی شرکت های مختلط سهامی به دلیل اینکه سهامداران در ان نقش زیادی ندارند ممکن است برای سهامدار رضایت بخش نباشد و شریک ضامن هم به دلیل اینکه همه ضمانت و تعهدات شرکت را پاسخگو است تنها فردی است که می تواند شرکت را مدیریت کند. در هر صورت تلاقی دو نوع شریک ضامن و سهامی اعتبار و ساختار لازم برای شرایط حقوقی را دارد و می تواند اینده خوبی برای شرکا به همراه داشته باشد.

  • شرکت مختلط غیر سهامی

شرکت های مختلط غیر سهامی هر اغلب جهات مشابه شرکت های مختلط سهامی هستند با این تفاوت که شریک ضامن در این نوع شرکت ها با افرادی با مسئولیت محدود شراکت دارد. حسن این روش برای ضامنین این است که تمامی مسئولیت ها و اختیارات شرکت را در دست دارند و به اعتباری دلخواهشان هم می رسند و شرکا با مسئولیت محدود هم تنها جنبه تامین کننده سرمایه و دریافت کننده سود از سرمایه خود را با نظارت های لازم خواهند داشت. هر فرد با مسئولیت محدود تنها به اندازه میزان اورده خود مسئول بدهی های شرکت است.

  • شرکت نسبی

نوعی شرکت تضامنی با مسئولیت های مشخص و تعیین شده و ضمانت هر فرد به اندازه دارایی و اورده خود می باشد. حسن این نوع شرکت ها این است که هر فرد ضامن هم به موقعیت دلخواه خود می رسد و هم اینکه نیازی نیست بیش از حد لازم در خصوص شرکت تعهد داشته باشد.

این نوع شرکت ها اعتبار لازم را دارند اما تنها در ایران شناخته شده هستند.

  • شرکت های تعاونی

شرکت های تعاونی یکی از بهترین نوع شرکت ها برای تامین نیاز ها و خواسته های موسسین خود می باشند. توافقات و مسئولیت ها در شرکت مشخص و توافق می شود. برای تامین سرمایه می توان از کمک های مالی و اعتباری استفاده کرد. ورودی شرکت محدود نیست و هر کس می تواند به خواسته و اعتبار خود در این نوع شرکت ها دست پیدا کند.

از طرفی تعاونی ها به سرمایه زیادی نیاز دارند تا به ثبت رسیده و فعالیت کنند و از طرفی هم مدیریت شرکت های تعاونی باید بر اساس توافقات تعیین شود. تعاونی ها تامین کننده نیاز بخشی مشخص از جامعه هستند که باید در اساسنامه انها نوع جمعیتی که می توانند عضو باشند مشخص شود. بنابر این یا عام خواهند بود و یا خاص.

  • موسسات غیر تجاری

موسسات غیر تجاری نیز شهرت و محبوبیت زیادی دارند. هر فرد که خواهان انجام کار های خیر خواهانه و یا مردمی است و یا به دنبال کار های ادبی و هنری و مدیریتی و مشاوره ای است می تواند فعالیت خود را در قالب موسسات غیر تجاری انجام دهد. موسسات غیر تجاری اعتبار لازم حقوقی را دارند. در صورتیکه فعالیت خیریه ای و مردمی باشد از مالیات معاف هستند و اگر به دنبال فعالیت های ادبی و هنری و مشاوره ای باشند هم به خوبی اعتبار لازم را خواهند داشت. شرایط ثبت موسسات اسان است  و برای ثبت این موسسات با دو نفر هم می توان اقدام کرد.

موسسات غیر تجاری فقط نمی توانند فعالیت تجاری داشته باشند و محدودیت دارند. مسئولیت افراد در موسسات غیر تجاری در اساسنامه بر اساس میزان سرمایه تعیین می شود و سرمایه در این موسسات نقش زیادی دارد. موسسات غیر تجاری در برخی از شرایط رقابت زیادی را شاهد هستند و رتبه بندی در انها اهمیت زیادی دارد.

اگر به دنبال ثبت شرکت و یا موسسه غیر تجاری هستید و موضوع خود را انتخاب کرده و یا هنوز مردد هستید و نمی دانید کدام نوع شرکت به کار شما می اید همین امروز با کارشناسان متخصص موسسه حقوقی ثبت شرکت و ثبت برند نوبل تماس بگیرید.

تعیین نوع قالب شرکت برای فعالیت شما بخصوص برای زمانیکه شما فعالیت خود را باید بصورت حقوقی اغاز کنید بسیار مهم است. بنابر این حتما به مشاورین موسسه حقوقی نوبل در همه مراحل ثبت و راه اندازی شخصیت حقوقی خود نیاز خواهید داشت.

هر شرکت تعیین شده در قانون تجارت می تواند برای هر کدام از انواع موضوعات به ثبت برسد. تفاوتی در منطقه ندارند و اعتبار انها هم با موقعیت جغرافیایی تعیین نمی شود. اعتبار شرکت ها به دو چیز بستگی دارد. اول سرمایه شرکت و دوم موسسین شرکت. البته با گذر زمان موارد دیگری هم اعتبار شرکت را تعیین خواهد کرد  مانند رشد سرمایه، رزومه فعالیت شرکت ، انتخاب موضوعات و رتبه بندی شرکت و نهایتا برند و علامت تجاری تعیین شده برای شرکت.

 از این رو برای رسیدن به جایگاه دلخواه خود در موضوع ثبتی بهتر است همین امروز با کارشناسان و متخصصین موسسه ثبت شرکت و ثبت برند نوبل تماس گرفته و تنها با یک جلسه مشاوره و ارائه خصوصیات لازم قالب شرکت خود را انتخاب و با دادن یک وکالتنامه به ما در اولین فرصت شرکت خود را اماده تحویل بگیرید.

ثبت شرکت نوبل در شبکه های اجتماعی

با ما همرا باشید در

ثبت شرکت نوبل در شبکه های اجتماعی

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید